Zaterdag 14 september RCS jo12-1 vs ZM jo12-1

Altijd leuke duels tegen RCS, ik had er zin in! Evan zou na een blessure een half uur meedoen, vandaag weer compleet als team. Goed nieuws.

We beginnen super, spelen veel over, praten met elkaar, jagen op de bal bij balverlies en rcs loopt achter ons en de bal aan. Het wachten is op onze eerste goal. De bal valt maar niet in het net.

Time-out; scherp blijven en je eigen spel blijven spelen. 0-0

Miscommunicatie achterin, de nummer 10 van RCS profiteert prachtig; 1-0. Dan gaat het mis, we staan niet goed en het loopt even niet lekker. RCS combineert mooi en maakt een goed uitgespeeld doelpunt. 2-0.

Wij herpakken ons gelukkig, zo is het lekker voetballen. Mannetje uitspelen en je medespelers vragen al om de bal. Vechten om de bal bij balbezit van de tegenstander, overzicht houden. Precies zoals op de trainingen met Jerome en Niels constant geoefend wordt. Knap dat we niet opgeven na twee doelpunten van RCS. De doelpunten blijven vallen, 2-5. Rcs blijft aanvallen maar ze zijn ook vermoeid van het achter de bal aanrennen in de eerste helft. De laatste 10 minuten komt RCS weer bij ons doel en voelen we de druk. Uiteindelijk scoren ze ook 3-5. Iedereen is nodig nu om mee te helpen achterin, ze krijgen weer kansen. En dan… 3-6 voor Zeelandia! Hierna fluit de scheidsrechter af. We hebben gekke dingen meegemaakt de laatste wedstrijden maar dit was een goede, eerlijke scheidsrechter.

We hebben allemaal hard gewerkt en goed als team gespeeld. We eindigen als tweede voor de beker, achter JVOZ. Top gedaan!

Daarna gingen we met het hele team nog voetballen en lunchen om mijn verjaardag te vieren. We hebben een hele leuke dag gehad met z’n allen.

Groetjes van jullie trotse aanvoerder, Teun.