• Lid worden, hoe doe je dat ?

   

  Je kent dat misschien wel. Je zoon of dochter is zoekende naar een leuke sport en sportvereniging (of beter gezegd, jij bent dat voor hem of haar aan het doen). En dan zie je dat hij of zij het leuk vindt om tegen een bal te trappen en daar veel plezier aan beleeft, waarbij dit dan ook nog eens in een teamsport gedaan zou kunnen worden! Leuk, maar wat dan…?

  Oriënteren
  En dan begin je te oriënteren….Wie doet er al een sport in de klas van je zoon of dochter, van onze vrienden of uit de wijk? En wat is er allemaal? Welke sportverenigingen zijn er in de buurt? Of kijk je even verder naar verenigingen waar men over te spreken is? Je hoort het e.e.a. op het schoolplein of ziet verschillende dingen in de stad….

  Hopelijk kom je dan uit bij onze vereniging vv Zeelandia Middelburg. Wij zijn een vereniging waar iedereen welkom is en waarbij het sociale aspect voorop staat, maar waarbij je ook nog prestatief kunt voetballen. Of je nu 4 jaar of 84 jaar bent, je kunt lekker op je eigen niveau voetballen en uiteraard hebben we geen schrikbarende contributies, waardoor het voor iedereen leuk blijft. Als visie hebben we dat iedereen bij vv Zeelandia Middelburg (beter) leert voetballen, en daar doen we dan ook heel veel voor!

  Bruisende vereniging met een actieve ouderbetrokkenheid
  De vereniging is erg actief met tal van leuke activiteiten die opgezet worden door werkgroepjes en uiteraard vergeten we de ouders niet bij het verenigingsleven te betrekken. Sterker nog, dat wordt van je verwacht. Misschien vind je het wel leuk om met verschillende mensen iets opzetten en uit te voeren of af en toe eens een bardienstje draaien? Zoon- en dochterlief kijken dan vol trots naar papa of mama en zien een geweldig voorbeeld! En daarnaast is je kind heerlijk aan het sporten in een teamsport waarbij het bewegen en het sociale aspect naar boven komen, waardoor de ontwikkeling van je kind op vele verschillende vlakken vormgegeven wordt. 

  Inschrijven
  Om dat allemaal mee te maken is het aan te raden om je zoon of dochter zo snel als mogelijk op te geven via het inschrijfformulier op de website: https://www.zeelandiamiddelburg.nl/inschrijfformulier/.

  Hierdoor kan de TC (de Technisch Commissie) tijdig een geschikt plaatsje voor je kind(eren) vinden in een leuk team, want….de teams hebben maar een beperkt aantal spelers/speelster en wanneer die “vol” zitten, dan gaan we weer een nieuw team creëren. Dus hoe eerder we weten dat je / hij / zij lid wordt, hoe fijner het is om iedereen te verwelkomen.

  Jaarlidmaatschap
  Net als bij de meeste sportverenigingen is er ook bij ons sprake van een jaarlidmaatschap. Het lidmaatschap is daarom een jaarverplichting die een lid aangaat met de vereniging. De reden hiervoor is dat wij voor elk lid een jaarlijkse afdracht moeten doen aan de KNVB. Daarnaast maken wij aan het begin van het jaar een begroting van inkomsten en uitgaven. Hierbij is het aantal leden, en dus de contributie-inkomsten, leidend voor wat wij mogen uitgeven om het voetbalspel en andere evenementen mogelijk te maken. Ook de veldhuur is afhankelijk van het aantal leden en deze huur zal niet dalen als het aantal leden, na de peildatum, zal dalen. Om de club gezond te houden is dus een lidmaatschap per seizoen nodig. Dit lidmaatschap is €20 per maand. Naast de contributie betaal je als lid ook een leasebedrag van €2 per maand voor je wedstrijdtenue (excl. wedstrijdkousen).

  Welkomstgesprek

  Want daarna nodigen we je ook uit voor een welkomstgesprek. Erg leuk om de nieuwe leden te leren kennen, maar vooral ook om vragen te beantwoorden die je misschien met je kind(eren) hebt. Want weet je waar je je verdere Zeelandia Middelburg- kleding kunt kopen? Welke voetbalschoenen aan te raden zijn? Of alle trainers een VOG hebben? Of je direct wedstrijden speelt en waar je het speelschema vindt op de site?

  En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een welkomstcadeautje mee!

  Tegelijkertijd nodigt de desbetreffende trainer of leider van het team van je kind jullie uit voor de 1e trainen. Leuk, maar natuurlijk wel spannend. En dan gaat de bal rollen….Je leider zal een groepsApp aanmaken waardoor de informatie snel tot je komt. Hoe laat trainen we? Waar moeten we verzamelen op zaterdag? En tegen wie moet mijn zoon of dochter spelen? Voor welke activiteit van de vereniging wordt mijn kind uitgenodigd?

  Kortom, dan ben je al lekker geïntegreerd in de vereniging en hopen we dat jullie het ontzettend naar jullie zin hebben, maar vooral; plezier beleven van alle aspecten van de vereniging – en... "de vereniging; dat ben jij!”

  Welkom bij de mooiste en groots(t)e vereniging van Zeeland!