• Medische Commissie

  Medsche commissie medisch@zeelandiamiddelburg.nl
  Clubarts Alex Angkotta 0118-820970
  Fysiotherapeut Anton Engels 06-10917834
  Fysiotherapeut Suzan Heij 06-25337988
  Sportverzorger Marcel Ruijtenbach 06-42591936
       


   

 • De medische commissie is een commissie van actieve vrijwilligers, al dan niet met een (para-) medische achtergrond, die zich bezighoudt met het opzetten en uitvoeren van het verenigingsbeleid aangaande medische zaken. Eens per kwartaal komt de medische commissie bijeen en bespreekt de processen, blessures en vorderingen in en om de vereniging.

   

  De medische commissie houdt zich bezig met de volgende kernactiviteiten:

  1      Adviezen bij blessures en veilig trainen

  2      EHBSO op de vereniging, waar en wanneer?

  3      Beheer van EHBO middelen

  4      Clubarts

  5      Fysiotherapeuten

  6      Contact

  7      Partners

   

  1         Adviezen bij blessures, voeding en veilig trainen

  Blessurespreekuur

  Iedere zaterdagmorgen tussen 11u en 12u is er  voor (kader)leden van onze vereniging een blessurespreekuur waar je advies kunt krijgen bij  (beginnende) blessures. Bij moeilijkere processen of langdurige behandelingen kan er een consul opgesteld worden met onze samenwerkingspartners vanuit fysiotherapie Zeeland of met Fysiologiqa Fysiotherapie.

   

  Voorlichting veilig sporten

  Door middel van publicaties op de website, in de nieuwbrief en tijdens speciale kaderavonden worden (kader)leden geïnformeerd over relevante medische zaken. We willen graag vanuit de commissie ervoor zorgen dat de kaderleden up-to-date zijn over blessurepreventie en eerste hulpbehandelingen.

   

   2        EHBSO op de vereniging, waar en wanneer?

  Het doel is om voor alle trainers van onze vereniging het inzichtelijk te maken wat ze kunnen doen bij EHBSO ( Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen ( b.v. ook reanimatie ) en dat zij dan geïnformeerd dan wel opgeleid worden door de commissie.

  Tijdens activiteiten vanuit de club zijn er aanspreekpunten die BHV / EHBSO onderlegd zijn en zichtbaar op de accommodatie zijn ( nu dien je naar het wedstrijdsecretariaat te gaan voor de EHBO tas en ondersteuning).

   

   3        Beheer EHBO middelen

  De medische commissie beheert de EHBO-middelen (verbanddozen, EHBO-tasjes voor trainers en de AED) die aanwezig zijn in het clubhuis achter de bar, in de beheerdersuimte in de Pleun en in de medische ruimte van de kleedkamers.

   

  4         Clubarts

  Dr. Alex Angkotta is sinds 2013 verbonden met vv Zeelandia Middelburg. Zo kunnen we als vereniging een overview blijven behouden in voetbal op paramedische gebied en bij nieuwe zaken iedereen informeren en kunnen we de medische kant van de vereniging uitbreiden en onderhouden met en van een medisch netwerk. Uiteraard werkt de clubarts in onderling overleg met uw eigen huisarts, wat natuurlijk uw eerste aanspreekpunt is.

   

  5         Clubfysiotherapie

  Op de maandagavond is onze clubfysiotherapie-partner Fysiotherapie Zeeland in de persoon van Anton Engels of Erwin Adan aanwezig voor de 1e selectie heren. Mocht u hier specifiek naar toe willen, dan kunt u mailen naar medisch@zeelandiamiddelburg.nl om een afspraak te maken.

  Op de zaterdagochtend is onze clubfysiotherapie-partner Fysiologiqa Fysiotherapie in de persoon van Suzan Heij aanwezig en daarvoor hoeft u geen afspraak te maken.

  De blessure die de sporter heeft opgelopen wordt geanalyseerd. Daarbij wordt de oorzaak van de klacht achterhaald. Op basis van de analyse stellen therapeut en sporter samen een sportspecifiek programma op, wat bestaat uit behandelingen, oefeningen en revalidatie trainingsschema. Dit moet het revalidatieproces voor voetballers / voetbalsters bespoedigen, zodat zij weer op hun niveau kunnen sporten.

   

  6         Contact

  De medische commissie is te bereiken via medisch@zeelandiamiddelburg.nl

  En / of via onderstaande telefoonnummers

   

  7         Partners

   

   

  Abeelseweg 27

  4335 JW Middelburg

  0118 616161

  06 10917834

  www.fysiotherapiezeeland.nl

  info@fysiotherapiezeeland.nl  

   

   

   

   

  Walraven van Hallstraat 17

  4333 CN Middelburg

  06-25337988

  www.fysiologiqa.nl/contact/

  info@fysiologiqa.nl